Нардеп Дубіль не з'явився на допит до ДБР

Читать на русском
Народний депутат України Валерій Дубіль не з'явився в четвер на допит до Державного бюро розслідувань, де його чекали на 10 годину ранку.

Народний депутат України Валерій Дубіль не з'явився в четвер на допит до Державного бюро розслідувань, де його чекали на 10 годину ранку.

«Дубіль сьогодні викликався на допит на 10 годину ранку, але він не прийшов», - повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в прес-службі Бюро, пише «Слово і Діло».

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що ДБР 28 лютого викликає на допит народного депутата з фракції «Батьківщина» Дубіля в справі про підкуп виборців.

«Він (Дубіль - ред.), звичайно ж, не позбавлений депутатської недоторканності і може тільки за власним бажанням прийти на допит», - сказав генпрокурор на брифінгу 27 лютого.

При цьому Луценко підкреслив: «До Дубіля претензії є, оскільки саме він за наявними у нас доказами, в тому числі, аудіо, записаним законним способом СБУ, координував і організовував оплату технологів, в тому числі з РФ, які організовували «сітку» для виборів, яка фінансувалася не з виборчого фонду».

За словами генпрокурора, суми фінансування обчислюються «сотнями мільйонів».

Нагадаємо, 21 лютого в Службі безпеки України заявили, що в ряді областей пройшли десятки обшуків у справі про втручання Росії у вибори. Також уточнювалося, що силовики викрили піраміду з підкупу виборців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: