Кабмін запроваджує санкції проти іноземців

Читать на русском
Кабінет міністрів вніс на розгляд РНБО пропозиції щодо застосування санкцій до осіб, які взяли участь у виборах президента Росії.

Кабінет міністрів вніс на розгляд Ради національної безпеки та оборони пропозиції щодо застосування санкцій до осіб, які взяли участь як «міжнародні спостерігачі» у «виборах президента Росії» в окупованому Криму 18 березня 2018 року.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчить інформація на сайті уряду.

«Запропоновано на розгляд Ради національної безпеки і оборони України застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до фізичних осіб — громадян іноземних держав, які 18 березня 2018 року взяли участь як так звані «міжнародні спостерігачі» в так званих «виборах Президента Російської Федерації»,- йдеться у розпорядженні.

Санкції накладаються на 3 роки.

Нагадаємо, 18 березня 2018 року Росія привела вибори президента, в тому числі на території анексованого нею Криму.

А 18-19 квітня парламентський комітет асоціації Україна-ЄС у своїй заяві підтримав запровадження додаткових санкцій щодо РФ.

Євросоюз, як і Україна, не визнав проведення голосування за президента РФ на території анексованого Криму.

14 травня Рада ЄС внесла до санкційного списку заступницю голови виборчої комісії Криму Інну Гузєєву, секретарку цієї комісії Наталію Безрученко, голову виборчої комісії Севастополя Олександра Пєтухова, його заступника Мирослава Погорєлова та секретарку комісії Анастасію Капранову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: