НАБУ викликало на допит одразу чотирьох підозрюваних у справі Южно-Української АЕС

Читать на русском
Антикорупційне бюро викликало на допит чотирьох підозрюваних у справі розкрадання 28 мільйонів гривень Південно-Української АЕС, які ховаються від слідства.
Южно-Українська АЕС

Детективи Національного антикорупційного бюро викликали на допит одразу чотирьох підозрюваних у справі про заволодіння 28 мільйонами гривень Южно-Української АЕС: директора корпорації «ХЕЗ-Елетекс-С» Юрія Дмитренка, колишнього бухгалтера «Уніс-Центру» та «Арстрейда» Світлану Костянецьку та її сина Антона – екс-директора «Уніса-Центру» в 2013-2014 роках, а також президента DARA Group Едуарда Самоткала.

Повістки про виклик на допит оприлюднені на сайті НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Світлана Костянецька та її син Антон у лютому 2017 року виїхали до Росії й не поверталися. Повідомлення про підозру були вручені чоловіку Костянецької в квітні. У липні їх оголосили в міжнародний розшук.

Колишньому депутату Криворізької міської ради, а нині президенту DARA Group Самоткалу повідомили про підозру наприкінці квітня 2017 року, а вже на початку травня його оголосили в міжнародний розшук. До того ж кілька місяців тому суд зняв арешт із його майна, а також часток у компаніях його дружини Руслани. Під арештом залишилися земельні ділянки, автомобіль Bentley Continental GT 2012 випуску та частки в деяких компаніях.

Директор «ХЕЗ-Елетекс-С» Дмитренок також переховується від слідства. Офіційна дата його зникнення – кінець листопада 2016 року. Місцем зникнення значиться прикордонне село Гоптівка Харківської області.

Як відомо, у справі про заволодіння групою осіб 27,94 млн грн Южно-української АЕС під час двох закупівель – 14 підозрюваних, 5 з яких наразі в розшуку. Крім згаданих вище, в розшуку також перебуває колишній заступник головного інженера ЮУАЕС Дмитро Соколов.

На сьогодні слідство уклало угоди з 4 обвинуваченими в справі. Три з них затверджені.

Нагадаємо, що серед підозрюваних є також син колишнього виконувача обов'язків президента «Енергоатому» Віссаріона Кіма Артем. Він підозрюється у сприянні в перемозі двох комерційних структур у вказаних торгах ЮУАЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: