УГКЦ не буде проводити богослужіння в Софії Київській

Читать на русском
Собор Софія Київська повинна бути місцем зустрічі нащадків Київської Церкви, зазначили в УГКЦ.

Богослужіння Української греко-католицької церкви в Софії Київській, яке було заплановано на 7 квітня, не відбудеться.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба УГКЦ.

Як наголошується в повідомленні, 7 березня відбулася зустріч глави УГКЦ Блаженнішого Святослава з предстоятелем Православної церкви України митрополитом Епіфанієм.

«Під час зустрічі предстоятелів церков було повідомлено про те, що Софійський собор буде найближчим часом недоступний для богослужінь жодної з церков, оскільки в ньому починаються реставраційні роботи. У зв'язку з цим змушені констатувати, що богослужіння нашої церкви 7 квітня в Святої Софії не відбудеться», - йдеться в повідомленні.

В УГКЦ зазначили, що «бажаючи молитися в цьому храмі, ми хотіли засвідчити нашу церковну спорідненість з нашими православними братами».

«Цей рух є рухом ... до відновлення єдності колись єдиної, а зараз ще поділеної Київської Церкви. Було зазначено, що наші церкви перебувають тільки на початку цього спільного шляху. ... Поки цієї єдності ще немає, жодна з церков-спадкоємців цієї церкви не може одноосібно займати старовинний собор Софії Київської. Він скоріше повинен бути місцем зустрічі нащадків Київської церкви, бути закликом і надією на наше поєднання у Христі», - зазначив Блаженніший Святослав.

Раніше глава УГКЦ Святослав анонсував проведення Божественної літургії в Софійському соборі в Києві з нагоди свята Благовіщення 7 квітня. Відповідний дозвіл було отримано від Міністерства культури, у відомстві якого знаходиться собор Софії Київської. У свою чергу почесний патріарх ПЦУ Філарет закликав главу УГКЦ Святослава відмовитися від проведення цієї літургії.

Також Синод ПЦУ висловився проти проведення літургії УГКЦ в Софії Київській.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: