Суд Естонії виніс вирок російському шпигунові

Читать на русском
Одним із завдань, яке 32-річний громадянин Естонії виконував для російської розвідки, був видобуток фотоматеріалів з місця майбутнього аеродрому НАТО.

Харьюський повітовий суд Естонії виніс вирок російському шпигунові Євгену Славіну, затриманому 1 липня за підозрою в співробітництві з Головним управлінням розвідки Генштабу РФ.

Як повідомляє Postimees, чоловік працював на ГРУ з квітня 2016 року, давши на це відповідну письмову згоду, пише «Слово і Діло».

Одним із завдань, яке 32-річний громадянин Естонії виконував для російської розвідки, був видобуток фотоматеріалів з місця майбутнього аеродрому НАТО. Отриману інформацію Славін передавав спецслужбі РФ по телефону, через електронні повідомлення, а також під час зустрічей на території Росії.

Згідно з рішенням суду, його засудили до року і восьми місяців позбавлення волі.

Також нагадаємо, американська контр-розвідка підозрює в шпигунстві на користь РФ росіянку, яка більше 10 років пропрацювала в американському посольстві в Москві.

Раніше співробітники контррозвідки СБУ спільно з Головним слідчим управлінням СБУ викрили працівника одного із стратегічних підприємств Міністерства оборони на шпигунській діяльності на користь РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: