«Чорні» технології та компромат: як це працює

Читать на русском
Василь Яблонськийполітолог

Насправді, соціологія вже суттєво не зміниться. Можна зробити висновок, що є трійка лідерів, яка присутня певний час. Інтриги, бути чи не бути другому туру, також немає. Очевидно, що другий тур буде. Питання в тому, хто стане переможцем першого туру.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Василь Яблонський, оцінюючи політичні тенденції напередодні виборів.

«Якщо говорити про те, наскільки важливим для технологів є використання певного компромату під час кампанії, то це відіграє певну роль. Однак відчувається певне перенасичення взаємних звинувачень. І в підсумку звинувачення, якими б правдоподібними вони не були, перестають працювати проти певного кандидата», – зазначив Яблонський.

Попри великі зусилля та ресурси, компромат не дає очікуваного результату, додав він.

Крім того, за його словами, очевидно, що компромат у суспільній свідомості сприймається через певні часові межі, тому важливо вгадати з часом.

«Якщо вже братися за компромат, то оприлюднювати його важливо так, щоб виборці не забули про нього до виборів. З іншого боку, буває, що компромат не встигає спрацювати, тому що його запізно вкидають», – підкреслив політолог.

На його думку, кандидати вийшли на фінішну пряму й злив компромату ще буде.

«Очевидно будуть якісь відчайдушні спроби вплинути на перебіг кампанії. Однак не варто перебільшувати роль компромату й подібної інформації», – акцентував він.

Програми Порошенка, Тимошенко та Зеленського: що мають спільного та чим відрізняютьсяМи розбиралися, які передвиборчі обіцянки фаворити президентських перегонів зафіксували в своїх програмах.

Влада намагається пояснювати і свої досягнення, і досягнення опозиції. Оскільки реальних справ, як у влади, немає, опозиція змальовує ситуацію чорнішими фарбами, уточнив експерт.

«Це така загальна парадигма, яка є всюди, в будь-якій країні», – підкреслив він.

Наразі найсильніші позиції в Зеленського та Порошенка, але ці речі можуть дзеркально змінитися в другому турі, наголосив фахівець.

«До чверті прихильників, які збираються взяти участь у виборах, готові проголосувати за Зеленського. Це нібито досить велика цифра, але слід врахувати, що це лише чверть від загальної кількості людей, які йдуть на вибори. Ситуація доволі демократична, якщо відійти від особистостей, які лідирують досить несподівано для частини людей. Запит на нові обличчя в Україні перейшов у гіпертрофовану форму», – резюмував Василь Яблонський.

Що мають спільного та чим відрізняються програми Порошенка, Тимошенко та Зеленського – в авторському матеріалі.

Також ми з’ясували, які обіцянки ховає Петро Порошенко. Про обіцянки лідерки «Батьківщини» Юлії Тимошенко – за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: