Заступник держсекретаря США зустрівся з кандидатами в президенти України

Читать на русском
Заступник держсекретаря США Хейл зустрічався з провідними кандидатами в президенти України, де роз'яснював позицію Вашингтона по українських виборах.

Заступник державного секретаря США з політичних питань Девід Хейл під час свого візиту в Україну провів зустрічі з низкою ключових кандидатів на президентську посаду.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це передає Інтерфакс-Україна.

Фаворити передвиборчих перегонів: як змінювалися ставки на Порошенка, Тимошенко та ЗеленськогоСтавки на того, хто переможе в президентських перегонах, в Україні роблять уже давно. Ми подивились, як змінювалися коефіцієнти Зеленського, Порошенка та Тимошенко протягом місяця.

«Мав за честь зустрітися з декількома провідними кандидатами в президенти, серед них був і Зеленський. Не думаю, що варто ділитися конкретикою наших розмов. Проте важливо сказати те, що я говорив і на зустрічах з кандидатами: власне, що США зацікавлені в демократичності виборчого процесу в Україні і саме український народ повинен робити свої висновки», - сказав він.

Хейл зазначив, що вибори є ключовими для процесу демократії в Україні.

«США підтримують народ України в цьому демократичному процесі, а не якогось конкретного кандидата», - підкреслив він.

Дипломат також запевнив, що США продовжать роботу по розвитку стратегічних відносин з Україною після виборів.

Раніше повідомлялося, що Девід Хейл і президент України Петро Порошенко під час зустрічі обговорили вибори в Україні. Сторони наполягають на необхідності як недопущення зовнішнього втручання в демократичний виборчий процес, так і збереження внутрішньої стабільності в Україні.

Нагадаємо, «Слово і Діло» писало про фаворитів передвиборних перегонів, докладніше - на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: