Заступник держсекретаря США почав візит до України

Читать на русском
Заступник державного секретаря США з політичних питань Девід Гейл 5 - 7 березня зустрінеться в Києві з вищими українськими чиновниками.

Заступник державного секретаря США з політичних питань Девід Гейл 5 - 7 березня зустрінеться в Києві з вищими українськими чиновниками.

Про це повідомляє посольство США в Україні, повідомляє «Слово і Діло».

«У Києві з 5 по 7 березня, заступник держсекретаря США зустрінеться з вищими українськими чиновниками і політичними лідерами, щоб запевнити Київ у незмінній підтримці США суверенітету і територіальної цілісності України, і засудити тривалу російську агресію в Україні, включаючи напад 25 листопада в Керченській протоці. Крім того, він обговорить майбутні вибори, антикорупційні заходи і питання дотримання прав людини з урядовцями та лідерами громадянського суспільства, а також покладе квіти до Меморіалу Небесної сотні, щоб вшанувати тих, хто віддав життя за свободу під час Революції гідності», - йдеться в повідомленні.

Днем раніше, 4 березня Хейл прибуде в Лондон. Центральними темами зустрічей у Британії стануть Сирія, КНДР, Іран, Венесуела і Росія в річницю авантюрного використання Москвою нервово-паралітичної речовини в Солсбері.

8 березня в Белграді Хейл буде обговорювати питання двосторонніх відносин і повернення до діалогу з нормалізації з Косово. Також під час сербських переговорів Хейл буде говорити про проблему впливу Росії і Китаю на Західних Балканах.

9 березня у Пріштіні пан Хейл зустрінеться з чиновниками Косово, щоб підкреслити історичну можливість досягти всебічне угоду про нормалізацію з Сербією і пошуків шляхів для вирішення спору, додають в посольстві США.

Раніше повідомлялося про візит в Україну спецпредставника Держдепу США Курта Волкера.

Також Україну нещодавно відвідав президент Євросоюзу Дональд Туск.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: