США позитивно оцінили реформи в Україні

Читать на русском
Україна може розраховувати на підтримку США у питанні захисту її цілісності та суверенітету.

У судовій та оборонній реформах Україна досягла чималого успіху.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявив заступник держсекретаря США з політичних питань Девід Гейл у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

Порошенко та заступник держсекретаря США обговорили вибориСторони наполягають на необхідності недопущення зовнішнього втручання в демократичний виборчий процес і збереження внутрішньої стабільності в Україні.

Разом з тим Гейл підкреслив, що попереду в України ще великий шлях.

«Україна чимало просунулася у реформаторських зусиллях, по реформаторському шляху у судовій та оборонній сферах. Але звичайно попереду ще великий шлях. Ми висловлюємо та надаємо свою повну підтримку для подальшого руху цим шляхом», - заявив він.

Крім того, заступник держсекретаря зазначив, що Україна може розраховувати на підтримку США у питанні захисту її цілісності та суверенітету.

«США глибоко віддані підтримці стабільної, заможної, демократичної та вільної України. Особливо, ми стаємо об’єднані з нашими європейськими партнерами у підтримці України у її захисті своєї цілісності та суверенітету перед лицем Російської агресії… У той час як Україна може розраховувати на підтримку США та країн, які займають подібну ж позицію, головне джерело сили України є внутрішнім. Справжня сила України походить від Революції гідності. Саме в революції український народ зробив свій вибір на користь сильної та демократичної країни», - повідомив Гейл.

Нагадаємо, вчора, 6 березня, був завершений конкурс до Вищого антикорупційного суду України (ВАКС).

Раніше посол США в Україні Марі Йованович заявила, що процес набору кандидатів до Вищого антикорупційного суду викликає питання. За її словами, 30% кандидатів у ВАКС виявилися непрофесійними. Вона також підкреслювала, що суди зараз використовують для блокування реформ в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: