Туск закликав продовжувати реформи в Україні

Читать на русском
Президент Євросоюзу заявив, що найкращою формою поваги розстріляним на Майдані буде продовження реформ.

Президент Європейської ради Дональд Туск, який із понеділка, 18 лютого, перебуває з візитом у Києві, заявив про важливість продовження реформ в Україні.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав під час зустрічі з президентом Порошенком у Києві.

G7 назвала пріоритетні реформи в УкраїніПосли країн G7 визначили ключові реформи в Україні, які вони будуть підтримувати під час головування Франції в G7.

«Я думаю, найкраща форма поваги, яку можна віддати жертвам революції, це зробити все, що ви можете, для того, щоб продовжити реформи, продовжити ваші зусилля, спрямовані на побудову найкращих стандартів демократії», - сказав Туск, звертаючись до Порошенка.

Він підкреслив, що для нього є важливим візит до України, «щоб віддати данину» українському народові.

Туск також оцінив зусилля України з проведення ефективних, з його слів, реформ і наголосив на особистій ролі Порошенка.

«У вас є дуже гарні причини почуватися гордими. І це не тільки моя особиста, приватна думка. Ви знаєте, ваша репутація і репутації всієї країни дуже висока не тільки в Брюсселі, а й у всіх столицях країн-членів-ЄС. Ви заслужили цю репутацію», - сказав Дональд Туск.

У свою чергу Петро Порошенко запевнив, що для нього важливо, щоб реформи в Україні демонстрували, що жертви Героїв Небесної сотні під час Революції Гідності були недаремними.

«Для мене дуже важливо, щоб ті реформи, які здійснює наша команда нині в Україні, і та підтримка, яку ми маємо з боку керівництва Євросоюзу - і з боку Президента Європейської ради та Президента Європейської комісії, і з боку країн-членів, щоб ці реформи демонстрували, що жертви Героїв Небесної сотні напевно були не марними», - зазначив Порошенко.

Він заявив, що переконаний у тому, що Герої Небесної сотні дали країні «останній шанс на зміни, на успішне майбутнє, і це майбутнє, за його словами, має бути у вільній європейській родині.

Нагадаємо, Дональд Туск у понеділок прибув до України. Його візит приурочений п'ятій річниці подій на Майдані.

Раніше повідомлялося, що з 18 по 20 лютого з офіційним візитом в Україні перебуватиме Президент Європейської ради Дональд Туск. Під час візиту Туска заплановано зустрічі з Президентом Петром Порошенком, головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Також очікується, що Туск виголосить промову у Верховній Раді і відвідає Львівський національний університет імені Івана Франка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: