Реформи-2019: чи чекати українцям якісних змін

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Україна на порозі подвійних виборів і чекати якогось особливого прориву та прогресу в реальному реформуванні країни цього року не варто.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу висловив політолог Ігор Петренко, оцінюючи перспективи проведення розпочатих у 2019 році реформ.

«Буде багато заяв, безумовно, парламент підніматиме старі обіцянки, згадають знову про недоторканність, щось іще з коаліційної угоди піднімуть. Але ефективності від цього не очікується. Зараз усі більше думатимуть, як не дати зіграти в плюс своєму опоненту», – зазначив Петренко.

Зараз в Україні це радше час чорного піару та спроб показати себе з кращого боку, аніж час реформ і змін, додав він.

«Міжнародні партнери це також розуміють. І допомагати в реформуванні, давати гроші на це особливо не будуть. Чекатимуть закінчення виборів, формування більшості та уряду. Лише після цього можна буде говорити про реальні реформи», – уточнив політолог.

Що Порошенко обіцяє зробити в 2019 роціПрезидент Петро Порошенко дав на наступний рік лише п'ять обіцянок. Запевнив, зокрема, що не братиме участь у парламентських виборах.

Навряд чи 2019 рік буде вдалим у питанні якісних змін країни до завершення перезавантаження влади, підкреслив він.

До того ж є питання, наскільки вибори зможуть провести чесно, особливо з огляду на велику недовіру до інститутів держави, акцентував експерт.

«У ситуації тотальної недовіри проводити реформи – багато в чому прирікати їх на провал», – резюмував Ігор Петренко.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив, що 2018 рік був дуже плідним на реформи й показав, наскільки рішуче Україна рухається вперед.

Як з'ясувало «Слово і Діло», Порошенко став краще виконувати свої обіцянки в 2018 році.

Що президент обіцяє зробити в 2019 році – за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: