Продажі старих авто різко зросли

Читать на русском
Обсяг продажів старих автомобілів на первинному ринку в січні - лютому 2019 року, порівняно з аналогічним періодом 2018 року, зріс у 12 разів.

В Україні обсяг продажів старих автомобілів на первинному ринку, який формується за рахунок імпортних поставок, у січні - лютому 2019 року, порівняно з аналогічним періодом 2018 року, зріс у 12 разів і склав 136,5 тис. авто.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 6 березня, повідомила прес-служба асоціації Укравтопром.

Зокрема, в асоціації зазначили, що основну масу в цих реєстраціях склали колишні «євробляхи», яким було тимчасово надано пільгове розмитнення, що яскраво відбилося на вікову структуру первинного ринку старих авто.

Відзначається, що в лютому первинну реєстрацію в Україні пройшли 90,8 тис. легкових авто, з яких 85 тис. були імпортовані автомобілі з пробігом.

«В результаті, порівняно з лютим минулого року, реєстрації імпортного секонд-хенду зросли майже в 14 разів, а порівняно з січнем поточного року - на 65%. Левову частку в цих реєстраціях зайняли колишні «євробляхи», для яких лютий був останнім місяцем розмитнення за зниженими ставками акцизного податку», - йдеться в повідомленні.

За даними асоціації, лідером лютого стало Volkswagen з показником 17 971 автомобілів. На другому місці Opel, за місяць 9420 старих автомобілів цієї марки пройшли свою першу реєстрацію в Україні.

Своєю чергою, автомобілі марки Audi посіли третє місце на первинному ринку легкових автомобілів, що були в експлуатації, з результатом 7608 машин.

Крім того, BMW обрали 6442 українці, і це четвертий результат. Замикає п'ятірку найпопулярніших марок лютого Renault. Поміняли свої іноземні номери на українські 6120 автомобілів.

Раніше фіскальна служба назвала найдорожчі і найдешевші «євробляхи», ввезені за час пільгового періоду з розмитнення з 25 листопада 2018 року по 22 лютого 2019 року.

Також повідомлялося, що з 25 листопада 2018 року по 24 лютого 2019 року на пільгових умовах були розмитнені 218 тисяч транспортних засобів на іноземних номерах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: