Інфляція в Україні скорочується – Держстат

Читать на русском
За даними Держстату, в лютому інфляція скоротилася до 0,5 відсотка, порівняно з 1 відсотком місяцем раніше. Річна інфляція прогнозується на рівні 6,3 відсотка.

За даними Держстату, в лютому інфляція скоротилася до 0,5%, порівняно з 1% місяцем раніше. Річна інфляція прогнозується на рівні 6,3%.

У лютому споживчі ціни в Україні зросли на 0,5%.

Нацбанк прокоментував рівень інфляції у січніУ НБУ зазначили, що базова інфляція в січні сповільнилась до 8,3 відсотка в річному вимірі.

Про це свідчать дані Держслужби статистики, пише «Слово і Діло».

За даними відомства, з початку року ціни в Україні зросли на 1,5%. У річному вимірі (до лютого 2018 року) інфляція сповільнилася до 8,8%.

У січні місячна інфляція становила 1%, річна - 9,2%.

Так, продукти за лютий подорожчали на 0,9%, овочі - на 6,6%, фрукти - на 3,6%, яйця подешевшали на 3,6%.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1,2%, одяг і взуття - знизилися на 3,5%. Житло, вода, електроенергія, газ та інші види палива подорожчали на 0,5%.

Предмети домашнього вжитку і побутова техніка подорожчали на 0,1%, охорона здоров'я - на 0,6%, транспорт подешевшав на 0,1% (в тому числі пальне - на 2,0%), зв'язок подорожчав на 1,5%, відпочинок і культура - на 0,8%, освіта - на 0,4%, ресторани і готелі - на 00,7%.

Відзначимо, НБУ прогнозував інфляцію на рівні 6%±2 п.п. на кінець 2018 року, але зростання цін перевищило очікувані параметри, досягнувши 9,8%, що є мінімальним показником за п'ять років.

У поточному році НБУ прогнозує інфляцію на рівні 6,3%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: