Синоптики дали прогноз погоди до 14 березня

Читать на русском
За прогнозами синоптиків до 14 березня в Україні буде тепло, до +20 градусів. З 15 по 17 березня  - короткочасне і досить інтенсивне похолодання.

Згідно з попередніми прогнозами синоптиків до 14 березня в Україні буде тепло.

Як пише «Слово і Діло», про це розповіла начальник відділу агрометеорології Українського гідрометеорологічного центру Тетяна Адаменко, повідомляє Укрінформ.

«Цього року весна почалася раніше. Ми зараз знаходимось у періоді передвесіння. Розпочнеться теплий період, але вінбуде супроводжуватися сильними вітрами і буде висихати ґрунт, тому я скажу, що не можна запізнюватись із сівбою. Процеси висихання ґрунту будуть надзвичайно швидкими, причому вітер в окремі дні прогнозується на рівні небезпечного — до 20 метрів за секунду», - сказала Адаменко.

Вона зазначила, що в Україні найближчими днями буде нестійка, але тепла погода, очікуються циклони й області підвищеного атмосферного тиску.

«Це говорить про те, що періодично випадатимуть опади, їх не буде багато, і будуть тривалі сонячні дні і теплий період. Що стосується температурних умов, тут будуть коливання. До 10 березня навіть уночі буде +1-6 (градусів - ред.), а на півдні буде вдень від 8 до 12 (градусів - ред.), на півдні і в центральних областях - до 15 (градусів) вдень. На північному сході і на сході вдень буде до 10 градусів. В окремі дні матимемо такий потужний антициклон - до 20, подекуди до 25 градусів тепла», - наголосила метеоролог.

Вона повідомила, що за попередніми прогнозами, які ще можуть змінитися, з 15 по17 березня в Україну надійде холодне арктичне повітря, яке принесе короткочасне і досить інтенсивне похолодання - вночі буде до 6 градусів морозу, вдень до 6 градусів тепла.

Нагадаємо, раніше синоптики прогнозували, що буде тепло і дощитиме.

Також з'ясувалося, скільки вихідних буде в українців навесні 2019 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: