Верховний суд Венесуели погрожує Гуайдо 30 роками в'язниці

Читать на русском
Лідеру венесуельської опозиції Хуану Гуайдо загрожує до 30 років в'язниці за порушення заборони на виїзд з країни.

Лідеру венесуельської опозиції Хуану Гуайдо загрожує до 30 років в'язниці за порушення заборони на виїзд з країни.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив заступник судді конституційної палати Верховного суду Хуан Карлос Вальдес.

Клімкін прокоментував насильство на кордонах ВенесуелиМіністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна засуджує насильство на кордонах Венесуели під час блокування ввезення гуманітарної допомоги в країну.
  У коментарі «РІА Новини» Вальдес підкреслив, що Гуайдо, як «особа, що переховується від правосуддя», повинен бути «схоплений і спрямований у в'язницю».

«Він може отримати 30 років», - сказав заступник судді, додавши, що пропозицію про звинувачення і міру покарання визначить прокурор.

22 лютого лідер венесуельської опозиції, незважаючи на заборону Верховного суду, прибув в прикордонне місто Колумбії, щоб відвідати центр розподілу гуманітарної допомоги для громадян Венесуели. Він також відвідав засідання Групи Ліми в Боготі.

Днем раніше Гуайдо підписав указ, що дозволяє доставку американської гумдопомоги в країну. Чинний венесуельський лідер Ніколас Мадуро заявив, що ці поставки лише привід для знищення незалежності і суверенітету Венесуели.

Як запобіжний захід він оголосив про закриття морського і повітряного кордону з поруч розташованими островами Аруба, Кюрасао і Бонайре, які входять до складу Королівства Нідерландів. Крім того, Каракас закрив кордон з Бразилією і три мости, що з'єднують Боліваріанської Республіки з Колумбією, з якої Каракас розірвав дипвідносини.

23 лютого колона вантажівок з американською гумпдопомогою прибула на територію Венесуели з Колумбії. У той же день одна з машин була спалена на венесуельській частині мосту на кордоні двох країн. Поставка гумпомоги спровокувала загострення ситуації в республіці, зокрема в протистоянні між національною гвардією і прихильниками опозиції Гуайдо в прикордонних районах. В результаті заворушень кілька людей загинули, понад 300 постраждали.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: