Вибори-2019: у Кіровоградський області відкрили три кримінальних провадження

Читать на русском
Поліція Кіровоградської області відкрила три кримінальних провадження за порушення законодавства в межах кампанії на виборах 2019 року.

Поліція Кіровоградської області відкрила три кримінальних провадження за порушення законодавства в межах кампанії на виборах 2019 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Національної поліції.

Порушення під час виборів: куди, кому та за що скаржитисяМіністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв, що МВС не допустить застосування незаконних схем на виборах 2019 року. Про виборчі порушення поговорили з експертами.

Із початку передвиборної кампанії поліція області отримала 103 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства. На підставі зібраних матеріалів, отриманих від громадян і представників Громадянської мережі ОПОРА, за 32 фактами було складено 39 протоколів про адміністративне правопорушення.

«Крім того, триває розслідування в межах двох кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 160 (підкуп виборців) Кримінального кодексу України, за повідомлення громадянам із пропозицією від невідомої особи грошової винагороди за агітаційну роботу і голосування на користь одного з кандидатів», - додали в прес-службі.

Ще одне кримінальне провадження поліцейські розпочали за фактом хуліганства (ч. 1 ст. 296 ККУ). Обставини події з'ясовують слідчі.

Раніше ЗМІ дізналися, щодо кого з кандидатів у президенти поліція веде розслідування.

Також нагадаємо, з 25 лютого МВС запустило онлайн-моніторинг порушень на виборах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: