Україна збільшила транзит газу

Читать на русском
За січень - лютий 2019 року Україна збільшила транзит природного газу через свою газотранспортну систему майже на 15 відсотків.

Україна за січень - лютий 2019 року збільшила транзит природного газу через свою газотранспортну систему (ГТС) на 14,9%, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать оперативні дані Укртрансгазу.

Коболєв розповів, як РФ нав’язує свої умови транзиту газуПри укладанні нової угоди щодо транзиту газу, Росія може відключати постачання газу по українському коридору для європейських споживачів для просування ідеї Північного потоку-2.

Обсяг транзиту збільшився на 1,8 млн кубів - до 13,8 млрд кубометрів, йдеться на сайті компанії.

Обсяг транзиту газу через українську ГТС до Європи за два місяці (в річному вираженні - до січня-лютого 2018-го) зріс на 16%, склавши 13,14 млрд кубометрів. Транзит газу через Україну в Молдову склав 687,4 млн кубів, що на 2,6% менше.

У лютому транзит газу збільшився на 4% (на 240,6 млн кубів), порівняно з аналогічним місяцем 2018 року, і склав 6,2 млрд кубометрів. У тому числі, транзит газу через Україну до Європи за лютий склав 5,9 млрд кубів (+4,9% до лютого 2018-го), до Молдови - 304,4 млн (-10,4%).

Як повідомлялося, РФ назвала невигідним транзит газу через Україну. Міністр енергетики Росії заявив, що транзит газу через Україну в 2-2,5 разу дорожчий від інших маршрутів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: