Змова АЗС групи «Приват»: суд розгляне позов про вилучення даних НАБУ

Читать на русском
Столичний адмінсуд відкрив провадження за позовом Укрнафти про видалення даних Національного бюро зі справи про змову заправок.
Окружний адміністративний суд Києва

Суд відкрив провадження за позовом ПАТ «Укрнафта» про визнання протиправними дії Антимонопольного комітету України в частині використання матеріалів Національного антикорупційного бюро у розслідуванні змови підприємств групи «Приват» на ринку пального.

Таке рішення ухвалила суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Анна Кузьменко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані сайту Судової влади України.

Як відомо, «Укрнафта» у судовому порядку намагається визнати протиправними дії АМКУ щодо одержання, використання та поширення при розгляді спірної справи матеріалів досудового розслідування НАБУ, а також зобов'язати комітет знищити ці матеріали. Йдеться про зібрані у межах досудового слідства матеріали детективів НАБУ, що були використані АМКУ у розслідуванні справи про антиконкурентні узгоджені дії підприємств групи «Приват» на ринку пального. Комітет відкрив справу у жовтні 2016 року, сьогодні її фігурантами є 178 компаній-операторів АЗС, зокрема, «Укрнафта».

12 листопада 2018 року до Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов від «Укрнафти» проти АМКУ – із вимогами вилучити і знищити усі докази у справі, отримані від НАБУ. Проте суд відмовив у відкритті провадження, посилаючись на те, що спір належить розглядати у юрисдикції господарського суду. Втім, не погодившись із такою позицією суду, «Укрнафта» успішно оскаржила її в апеляційній інстанції. Так, Шостий апеляційний адміністративний суд повернув позов назад до ОАСК.

Нагадаємо, АМКУ вирішив перевірити обґрунтованість подорожчання бензину. Раніше експерт прокоментував підвищення цін на бензин в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: