Зведення штабу ООС 5 березня: 9 обстрілів, є загиблий

Читать на русском
Бойовики незаконних збройних формувань дев'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, внаслідок обстрілів один військовослужбовець Збройних сил України помер.

Бойовики незаконних збройних формувань дев'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, внаслідок обстрілів один військовослужбовець Збройних сил України помер.

Про це повідомили в прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил у вівторок вранці 5 березня, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 4 березняСитуація на сході країни на 4 березня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«4 березня російські окупаційні війська дев'ять разів відкривали вогонь по позиціях наших військ, застосувавши при цьому 10 разів важке озброєння. Ворог вів вогонь по українським захисникам із танків, артилерійських систем і мінометів, витративши 108 снарядів і мін калібрів 125, 122, 120 і 82 мм. Внаслідок обстрілу один український захисник загинув», - йдеться у зведенні штабу ООС.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» позиції українських військ були обстріляні п'ять разів із танків, артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм і протитанкових ракетних комплексів - в районі н.п. Лебединське, двічі, з мінометів 120-го калібру - поблизу села Водяне, з артилерійських систем калібру 122 мм - в районі н.п. Широкіно, з мінометів калібру 82 мм і великокаліберних кулеметів - біля селища Піски.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник чотири рази обстріляв українських захисників з мінометів калібру 120 мм в районі смт. Зайцеве, з артилерійських систем калібру 122 мм - в районі н.п. Новотошківське, з мінометів калібру 82 мм - біля села Кримське, зі стрілецької зброї - поблизу смт. Станиця Луганська.

«Особовий склад обстріляних підрозділів відповів на ворожий вогонь застосуванням всіх чергових вогневих засобів», - йдеться в повідомленні.

За даними української розвідки, 4 березня чотири бойовика були знищені та ще один поранений.

За уточненими даними, бойовики НЗФ здійснили мінометний обстріл населених пунктів Зайцеве і Новолуганське. Частково було пошкоджено житловий будинок та господарські будівлі.

«З початку поточної доби ворог обстріляв позиції наших військ у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» - з мінометів калібру 82 мм в районі населеного пункту Кримське. Втрат серед наших захисників немає», - підкреслили в штабі.

Нагадаємо, в пунктах пропуску на Донбасі застрягли 215 авто.

Також зазначимо, 1 березня президент Петро Порошенко відвідав прифронтову зону на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: