Вибори в Гданську: хто стане новим мером

Читать на русском
У Польщі на виборах мера Гданська перемагає Александра Дулькевич, в. о. мера і екс-заступник мера міста Павла Адамовича, вбитого в січні.

У Польщі на виборах мера Гданська перемагає Александра Дулькевич, в. о. мера і екс-заступник мера міста Павла Адамовича, вбитого в січні.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать результати екзит-полу, передає Rzeczpospolita.

Напад на мера Гданська: що відомо про зловмисникаЧоловік, який з ножем напав під час концерту на мера Гданська Павла Адамовича, був раніше судимий за пограбування банків.

Згідно з проведеним trojmiasto.pl опитуванням, за 39-річну Дулькевич проголосували 84% городян, що означає, що вона перемагає вже в першому турі.

Крім Дулькевич на пост мера Гданська претендують 46-річний бізнесмен Марек Скиба (згідно з екзит-полом - 4% голосів) і 51-річний ультраправий режисер Гжегож Браун (12%).

Нагадаємо, 13 січня на мера Гданська Павла Адамовича під час благодійного концерту напав чоловік із ножем. Адамович переніс п'ятигодинну операцію на серці і в області живота, але лікарям не вдалося врятувати його життя і 14 січня він помер у лікарні від отриманих ножових поранень.

Суд Гданська заарештував на три місяці Стефана В., якому висунено звинувачення у вбивстві Адамовича. На допиті чоловік не визнав себе винним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: