У Польщі тисячі людей прийшли на похорон мера Гданська

Читать на русском
У Гданську сьогодні поховали мера міста Павла Адамовича, який помер унаслідок замаху на нього, що стався 13 січня. Оголошено національну жалобу.

У Польщі в суботу, 19 січня, оголошено національну жалобу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє DW.

Обвинуваченого у вбивстві мера Гданська заарештували на три місяціЧоловік, підозрюваний у вбивстві мера польського Гданська Павла Адамовича, був заарештований судом на три місяці.

У Гданську сьогодні поховали мера міста Павла Адамовича, який помер унаслідок замаху на нього, що стався 13 січня.

Тисячі людей прийшли попрощатися із мером польського Гданська Павелом Адамовичем.

На похорон до Маріацької базиліки в Гданську прибули друг Адамовича, президент Європейської ради Дональд Туск, президент Польщі Анджей Дуда, прем’єр-міністр Матеуш Моравецький, колишній президент країни Лех Валенса.

Серед іноземних політиків на похорон до Гданська приїхав екс-президент Німеччини Йоахім Гаук та мери європейських міст.

Раніше стало відомо, що мера Гданська поховають у Каплиці святого Марціна в Базиліці Внебовзяття Пресвятої Діви Марії у Гданську.

Нагадаємо, 13 січня невідомий чоловік напав на Адамовича з ножем. Як відомо, зловмисник пробрався на сцену, де виступав мер, і вдарив його ножем.

Нападник заявив, що незаслужено відсидів кілька років у в'язниці і вважав винуватцем того, що сталося саме мера Гданська.

В Польщі люди масово здавали кров, щоб врятувати життя Адамовича, який потребував переливання крові після нападу, однак врятувати його так і не вдалося.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: