ЗСУ проведуть бойові навчання поблизу Криму

Читать на русском
Стрільби зенітно-ракетних комплексів відбудуться вже цього місяця на полігоні Ягорлик у Херсонській області.

На 2019 рік заплановано провести чотири навчання з бойовою стрільбою ЗРК «Бук-М1», ЗРС С-125, С-300П/ПО/В1. Перші бойові стрільби зенітних ракетних комплексів відбудуться вже цього місяця на полігоні Ягорлик у Херсонській області поблизу анексованого Криму.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України, пише «Слово і Діло».

«Загалом, на 2019 рік заплановано чотири навчання з бойовою стрільбою ЗРК «Бук-М1», ЗРС С-125, С-300П/ПО/В1. Будуть проведені понад півтори сотні різних заходів бойової підготовки – командно-штабні, тактичні навчання, тренування чергових сил тощо. Всі вони відбуватимуться на тлі створеної ситуації, максимально наближеної до бойової. Крім того, фахівці ЗРВ візьмуть участь у випробуваннях нового ракетного озброєння й здійснюватимуть дослідницькі пуски зенітних керованих ракет у межах науково-дослідних робіт», – ідеться в повідомленні.

У Міністерстві додали, що перші бойові стрільби зенітних ракетних комплексів відбудуться вже цього місяця на полігоні Ягорлик.

У командуванні Повітряних сил ЗС України зазначили, що збільшення кількості заходів бойової підготовки з підрозділами протиповітряної оборони пов'язане з погрозами з боку РФ.

Як повідомлялося, в Криму провели навчання з комплексами С-400. Росія розмістила в Криму чотири дивізіони зенітних ракетних систем С-400 і відпрацьовує їх застосування.

Нагадаємо, на навчаннях в Азовському морі відбили «атаку ворога».

Також військові льотчики провели тренування над Азовом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: