В Україні почали перевірки безпеки виборчих дільниць

Читать на русском
Відомо, що такі перевірки вже відбулися у Кіровоградській області, у Корсунь-Шевченківському та Уманському районах Черкаської області, у Житомирській області.

Інспектори Державної служби з надзвичайних ситуацій по всій країні почали перевіряти стан приміщень та будівель, які будуть використовувати як виборчі дільниці.

Про це повідомляє прес-служба відомства, пише «Слово і Діло».

Як повідомляється, перевіряється стан утримання евакуаційних виходів та шляхів, стан протипожежного водопостачання, первинні засоби пожежогасіння, наявність відповідної документації.

Відомо, що такі перевірки вже відбулися у Кіровоградській області, у Корсунь-Шевченківському та Уманському районах Черкаської області, у Житомирській області.

У відомстві зазначили, що з метою підвищення готовності підрозділів у разі виникнення надзвичайних подій та пожеж на дільницях по всій країні проводять тактико-спеціальні навчання.

«Така робота проводиться у кожному регіоні країни для того, щоб забезпечити всім учасникам виборчого процесу безпечні умови для волевиявлення», – додали у ДСНС.

Додамо, 29 грудня 2018 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв, що МВС не допустить застосування незаконних схем на виборах 2019 року.

Тим часом, глава СБУ Василь Грицак упевнений, що система Вибори стійка і добре захищена від кібератак.

Відзначимо, в кінці лютого сервер ЦВК був підданий потужній атаці, яка була успішно відбита.

Також президент Петро Порошенко повідомив, що 24 і 25 лютого ЦВК піддалася DDoS-атакам з боку Росії.

Нагадаємо, вибори президента в Україні призначені на 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року.

Ознайомитися з обіцянками всіх зареєстрованих раніше кандидатів і їх деклараціями можна на сайті «Слово і Діло» в розділі «Вибори».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: