Загибель дитини в ліфті: чиновнику Сум обрали запобіжний захід

Читать на русском
Директору департаменту інфраструктури Сумської мерії Григорію Яременку обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання у справі про загибель немовляти в ліфті багатоповерхівки міста.

Директору департаменту інфраструктури Сумської мерії Григорію Яременку обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання у справі про загибель немовляти в ліфті багатоповерхівки міста.

Відповідне рішення ухвалив суддя Зарічного райсуду Сум, повідомляє в п'ятницю, 1 березня, UA:Суми, пише «Слово і Діло».

За інформацією прес-секретаря суду Наталії Сидоренко, чиновника підозрюють у неналежному виконанні службових обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді смерті людини.

«Дослідивши представлені докази, на думку суду, є всі підстави для задоволення клопотання слідчого і застосування для підозрюваного найменш обтяжливого ​​запобіжного заходу, а саме особистого зобов'язання», - сказала спікер судової інстанції.

У той же час на підозрюваного накладено ряд обов'язків: прибути на першу вимогу до слідчого, прокурора і до суду, не виїжджати із міста без дозволу слідчого, прокурора або суду, повідомляти про зміну місця проживання та місця роботи, утримуватися від спілкування із постраждалими, також здати на зберігання до відповідних органів паспорт для виїзду за кордон. Передбачається, що під особистим зобов'язанням директор департаменту інфраструктури буде залишатися до 3 квітня.

Крім того, суд відмовив у відстороненні Яременка з посади, про що клопотав слідчий. За словами Сидоренка, суддя зробив це через те, що той із 3 січня і так був відсторонений від посади мером Сум.

Як відомо, підозру Григорію Яременку вручили 21 лютого після обшуків у Сумській міськраді.

Нагадаємо, 2 січня малюк загинув у ліфті одного із будинків у Сумах. Жінка разом зі свекром і малюком, який був у колясці, піднялися на ліфті на дев'ятий поверх. Коли дорослі вийшли на майданчик, коляску з малюком затиснуло дверима і ліфт почав опускатися вниз.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: