На угорсько-українському кордоні затримали 16 митників

Читать на русском
Угорська прокуратура підозрює митників в організації великої корупційної схеми. Усім затриманим інкримінують статтю, яка передбачає до 24 років в'язниці.

Генеральна прокуратура Угорщини повідомила про затримання 16 митників, які працювали на КПП Лужанка-Берегшурань і Косино-Барабаш на кордоні з Україною.

Як пише «Слово і Діло», про це передає Mukachevo.net.

Угорщина закрила КПП на кордоні з УкраїноюНа кордоні з Україною не працюють КПП Берегшурань-Лужанка і Косино. За попередньою інформацією, силовики Угорщини проводять спецоперацію з виявлення митників-хабарників.

За інформацією угорської прокуратури, митників підозрюють в організації корупційної схеми, яка діяла як мінімум із листопада 2018 року. Вони вимагали хабарі готівкою з тих, хто переміщував товари з території Угорщини в Україну і чекав відшкодування ПДВ.

Фігурантам висунуто обґрунтовані підозри у скоєнні 151 факту злочинів. Усім їм інкримінують статтю, яка передбачає максимальний термін ув'язнення в Угорщині - до 24 років.

До спецоперації були залучені співробітники слідчого комітету Генеральної прокуратури, Національної служби безпеки, Антитерористичного центру (TEK) і спецвідділу угорської поліції. Зараз 16 угорських митників, в тому числі п'ять офіцерів, перебувають під вартою. Також були допитані цивільні особи, підозрювані в дачі хабара.

Як повідомлялося, 26 лютого Угорщина закрила КПП на кордоні з Україною. Не працювали КПП Берегшурань-Лужанка і Косино. Силовики Угорщини проводили спецоперацію з виявлення митників-хабарників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: