Слідчі ДБР викрили канал контрабанди зброї на Одеській митниці

Читать на русском
У Державному бюро розслідувань повідомили про викриття каналу контрабанди вогнепальної зброї до України, який прикривали працівники правоохоронних органів.

У Державному бюро розслідувань повідомили про викриття каналу контрабанди вогнепальної зброї до України, який прикривали працівники правоохоронних органів.

Згідно з повідомленням ДБР, група осіб налагодила схему ввезення зброї для подальшого збуту на території України, використовуючи українські фірми та подаючи на митницю недостовірні дані про фактичний вміст відправлення, інформує «Слово і Діло».

За даними слідчих, контрабандний товар переміщувався через митний пост Одеської митниці ДФС України «за попередньою змовою із службовими особами Національної поліції України, Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України».

Слідчі ДБР встановили, що таким чином наприкінці січня 2019 року до Одеської митниці з Чехії прибуло 250 одиниць зброї «карабін Скорпіон». Для легалізації зловмисники у приватній майстерні переробили зразки зброї під "мисливські карабіни», що дозволило безперешкодно розмитнити товар.

Під час обшуку автомобіля «кур’єра» слідчі вилучили зразки зброї, документи та близько 35 000 доларів, 1800 євро та 175 000 грн.

Розслідування ведеться за ч. 2 ст. 201 (контрабанда) та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди). Особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Раніше СБУ припинила контрабанду історичних цінностей в Росію.

Також в Харкові викрили бойовика «ЛНР».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: