ФСБ провела обшуки та затримання кримських татар

Читать на русском
В окупованому Криму після обшуків затримали ще трьох кримських татар. Затриманих підозрюють в участі в організації Хізб-ут-Тахрір.

В окупованому Криму після обшуків затримали ще трьох кримських татар. Затриманих підозрюють в участі в організації Хізб-ут-Тахрір.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Facebook правозахисної організації «Кримська солідарність».

У Криму скоїли напад на кримськотатарського активістаКримськотатарський активіст Різа Асанов повідомив про напад на нього невідомих людей, які, за його словами, за акцентом були вочевидь прибульцями з Росії.

Повідомляється, що обшуки пройшли в селищі Октябрське Красногвардійського району. Після слідчих дій силовики затримали Решата Емірусеїнова, Арсена Абхаїрова і Ескендера Абдулганієва. Їх відвезли до управління ФСБ Росії в Сімферополі.

За даними російських ЗМІ, їх підозрюють в організації осередку та участі в організації «Хізб ут-Тахрір», яка вважається терористичною в РФ. У той же час правозахисники відзначають, що затримані є активними учасниками кримськотатарського руху.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 20 лютого пройдуть дебати щодо окупованих Донбасу і Криму на Генасамблеї ООН.

Відзначимо, 9 лютого в Криму провели обшуки у проукраїнського активіста Олега Приходька. За його словами, обшук проводила «ціла юрба силовиків зі зброєю». Вони вилучили комп'ютер, телефон і українську символіку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: