Суд виніс вирок винуватцям смертельної ДТП у Харкові

Читать на русском
Київський районний суд Харкова у вівторок, 26 лютого, оголосив вирок Олені Зайцевій та Геннадію Дронову у справі смертельної ДТП на вулиці Сумській в центрі міста.

Київський районний суд Харкова у вівторок, 26 лютого, оголосив вирок Олені Зайцевій та Геннадію Дронову у справі смертельної ДТП на вулиці Сумській в центрі міста.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на трансляцію судового засідання.

Дронову і Зайцевій дали максимальний термін - 10 років позбавлення волі.

Додамо, що засідання суду мало розпочатися о 14:00, однак почалося із запізненням майже на 15 хвилин. Під час засідання Зайцевій стало зле, її вивели із зали.

«Зазначені докази в сукупності доводять порушення обвинуваченими Зайцевою і Дроновим вимог ПДР, а саме обвинуваченої Зайцевої - 8.7.3 «г», «е», 8.10, 8.11... ПДР, Дроновим - п. 8.7.3 «е», 8.10, 10.1..., що... перебуває в причинно-наслідковому зв'язку з виникненням ДТП», - вказав суддя Віктор Попрас.

Відзначимо, що адвокати Дронова наполягали на тому, що їхній підзахисний не винен у скоєнні ДТП. Адвокати Зайцевої просили суд врахувати пом'якшувальні обставини. Зокрема, під час останнього судового засідання 19 лютого Зайцева заявила, що кається, визнає свою провину, а також пообіцяла більше ніколи не сідати за кермо.

Нагадаємо, що 18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумської та провулка Мечникова в центрі Харкова зіткнулися позашляховик Lexus RX, яким керувала Зайцева, і Volkswagen, за кермом якого був Дронов. В результаті ДТП загинули шестеро людей і ще п'ять отримали поранення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: