ГПУ повідомила про підозру сімом російським військовим

Читать на русском
Серед підозрюваних - командувач військами Південного військового округу РФ і командувач Чорноморським флотом РФ.

Ще семи військовослужбовцям РФ, причетним до захоплення трьох українських кораблів у Керченській протоці в листопаді минулого року, повідомлено про підозру у веденні агресивної війни.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган у понеділок, 25 лютого? пише «Слово і Діло».

Порошенко передав Туску списки причетних до агресії Росії на АзовіПрезиденти України та Європейської ради обговорили у Брюсселі загрози для регіональної безпеки.

«Слідчими УСБУ в Одеській області, 16 лютого 2019 року, на підставі зібраних доказів повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.28, ч.2 ст.437 КК України, семи військовослужбовцям Російської Федерації, причетним до захоплення трьох українських кораблів у Керченській протоці в листопаді 2018 року», - повідомила Сарган.

За її словами, йдеться про генерал-полковника Олександра Дворнікова - командуючого військами Південного військового округу РФ, віце-адмірала Олександра Мойсеєва - командуючого Чорноморського флоту РФ, а також п'ятьох військовослужбовців-прикордонників Прикордонного управління ФСБ РФ.

Нагадаємо, 25 листопада біля Керченського мосту спецназ РФ захопив три українські кораблі. В результаті було поранено шістьох українських військовослужбовців. Українців заарештували і перевезли в Москву, де вони перебувають в СІЗО.

Через два дні СБУ і військова прокуратура оголосила про підозру восьми прикордонникам ФСБ Росії і військовослужбовцям Збройних сил РФ, які здійснили напад на українських моряків.

ФСБ Росії звинуватила українську сторону в «небезпечних маневрах» під час заходу в «закриту акваторію територіального моря РФ».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: