СБУ використовує справу Гандзюк для дискредитації поліції – Аваков

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що працівники СБУ використали справу про вбивство активістки Катерини Гандзюк для дискредитації поліції.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що працівники СБУ використали справу про вбивство активістки Катерини Гандзюк для дискредитації поліції.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив в інтерв'ю «Дзеркалу тижня».

«Для мене в цій справі (Гандзюк – УП) є речі прикрі, інспіровані, за наявною в мене інформацією, працівниками СБУ. Вони використали цю ситуацію як інструмент для дискредитації певних осіб і певних сил. У тому числі й для дискредитації поліції», - сказав Аваков.

Він також заявив, що «говорити про ту чи іншу форму причетності до цього злочину працівників поліції поки що немає жодних підстав».

Міністр також не вірить у причетність до злочину керівника поліції Херсонщини Артура Мерікова.

«Я бачив, як поводився Меріков під час розслідування, в мене немає підстав вважати, що він якимось чином був причетний. Слідство має перевірити. Але я не вірю в це», - сказав Аваков.

При цьому він відкреслив, що не покриватиме працівників поліції, якщо з'ясується їхня причетність до злочину.

«Якщо слідство встановить, що ті чи інші співробітники НПУ були певним чином причетні, і суд встановить їхню вину, — будуть покарані. Нікого не покриватиму, навпаки», - запевнив він.

Нагадаємо, 20 лютого в ініціативній групі «Хто замовив Катю Гандзюк?» заявили, що до її вбивства причетний діючий керівник Нацполіції Херсонської області Артур Мєріков.

11 лютого голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Вночі 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави в розмірі 2,5 млн грн.

Мангер звинувачення відкидає, а на суді заявив, що Гандзюк нібито співпрацювала з СБУ, а напад буцім організував генерал СБУ Данило Доценко.

Адвокат Мангера вніс заставу і голова облради вийшов на волю.

18 лютого голова обласної ради Херсонської області вийшов на роботу.

19 лютого Генпрокуратура подала апеляцію на запобіжний захід підозрюваному Мангеру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: