Супрун розповіла, коли залишати хвору дитину вдома

Читать на русском
Дитина може залишатися заразною протягом двох тижнів після перенесеної простуди - незалежно від того, кашляє вона і має нежить чи ні.
Ілюстративне фото.

Виконувач обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла у якому випадку краще залишити хвору дитину вдома, а коли це робити необов'язково.

Як інформує «Слово і Діло», про це вона написала у Facebook.

Два роки на посаді в. о. міністра охорони здоров'я: як виконувала обіцянки СупрунСупрун все-таки запустила медичну реформу на первинній ланці, домоглась ухвалення закону про трансплантацію, але не впоралася з держзакупівлями ліків і забезпеченням пацієнтів безкоштовними ліками.

«За рекомендацією Американської академії педіатрії, нежить або кашель, що продовжуються після перенесеної хвороби, не є перешкодою для відвідування дитсадка або школи», - написала вона.

Супрун уточнила, що дитина може піти в школу тільки за умови, що її оглянув лікар і дозволив відвідувати навчальний заклад; якщо температура - не збита ліками - нижче 38 градусів та якщо дитина активна і добре себе почуває.

«Винятки - періоди епідемії грипу. У такий час кашель, нежить чи хворе горло - вагома причина залишити дитину вдома», - заявила чиновник.

За словами в.о. міністра, дитина може залишатися заразною протягом двох тижнів після перенесеної простуди - незалежно від того, кашляє вона і має нежить чи ні.

Також Супрун роз'яснила, у яких випадках не варто відпускати дитину в школу або садок: якщо через хворобу дитина не може брати участі у всіх заняттях - якщо вона у поганому настрої, плаксива і неактивна; у разі гострої фази інфекційного захворювання (температура вище 38 градусів і респіраторні симптоми); якщо дитина виглядає хворою (плач, утруднене дихання або висипання на шкірі).

«Збираючи дитину в дитячий сад або школу, будьте уважні. Якщо ви не впевнені, що вона здорова, краще проконсультуватися з лікарем і прислухатися до його рекомендацій», - попередила Супрун.

Нагадаємо, 5 лютого суд заборонив Уляні Супрун здійснювати будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров'я України. Рішення ухвалили за підсумками розгляду позову нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

Після цього Кабінет міністрів України 13 лютого ухвалив розпорядження, яке дозволяє Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України, зокрема підписувати документи щодо розподілу ліків і вакцин.

14 лютого суддя Окружного адміністративного суду Києва Сергій Каракашьян поновив Уляну Супрун на посаді виконувачки обов'язків міністра охорони здоров'я.

У відповідь народний депутат від фракції Радикальної партії Олексій Ленський подав судовий позов проти в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: