Амосова і МОЗ: у відомстві розказали про спробу екс-ректорки потрапити на роботу

Читать на русском
В.о. ректора Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця Юрій Кучин заявив, що 22 лютого відбулась чергова спроба екс-ректорки Катерини Амосової та її прихильників потрапити в будівлю ректорату НМУ.
Ілюстративне фото.

В.о. ректора Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця Юрій Кучин заявив, що 22 лютого відбулась чергова спроба екс-ректорки Катерини Амосової та її прихильників потрапити в будівлю ректорату НМУ.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Відсторонена ректорка столичного вишу готує заяву до НАБУРекторка медуніверситету Богомольця Катерина Амосова, яку відсторонило від посади Міністерство охорони здоров'я, звинувачує відомство у цькуванні.

Зазначається, що близько восьмої години ранку біля адміністративної будівлі університету Амосова та люди спортивної зовнішності намагались потрапити в будівлю НМУ ім. О.О. Богомольця, не маючи для цього жодних законних підстав.

«Співробітники університету викликали поліцію. Не дочекавшись приїзду поліцейських, Катерина Амосова та її прихильники зникли, а після від’їзду поліцейських знову повернулися», - йдеться у повідомленні.

За даними МОЗу, у п'ятницю рада трудового колективу та ректорат НМУ ім. О.О.Богомольця обговорить ситуацію, що склалась, свою позицію і подальші дії.

У відомстві додали, що МОЗ України не підтримує протиправні дії та вживатиме всіх необхідних заходів в межах чинного законодавства.

Раніше Амосова поскаржилася до Кабміну на дії Супрун.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я України втретє розірвало контракт із ректором Національного медичного університету ім. Богомольця Катериною Амосовою в зв'язку з невиконанням законних вимог Державної аудиторської служби України.

Також Амосова відреагувала на повторне звільнення з посади ректора.

Відзначимо, МОЗ закликає розслідувати «зухвалі злочини» Амосової.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: