У ЗСУ за рік зафіксували десятки порушень «статутних відносин»

Читать на русском
Протягом минулого року в українській армії було зафіксовано 26 порушень «статутних відносин» між військовими.

Протягом минулого року в українській армії було зафіксовано 26 порушень «статутних відносин» між військовими.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 21 лютого, повідомили в Міністерстві оборони України у відповідь на запит УНН.

«У Збройних силах України у 2018 році нараховано 26 випадків порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності відносин підлеглості», - йдеться в повідомленні.

При цьому в Міноборони зазначили, що стосовно кожного випадку було проведено розслідування.

«За результатами їх проведення будуть прийняті відповідні рішення щодо усунення зазначених причин та умов, а в разі встановлення вини посадових осіб вони будуть притягнуті до дисциплінарної відповідальності», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, «нестатутними взаєминами» між військовослужбовцями називаються моральні або фізичні знущання окремих військовослужбовців або групи осіб, мотиви яких, як правило, не є особистими, вони пов'язані з виконанням обов'язків військової служби. Такі знущання зазвичай спрямовані на військовослужбовців першого року служби. Нестатутні відносини ще називають «дідівщиною».

Раніше повідомлялося, що в житловому будинку біля населеного пункту Широкине Донецької області були виявлені тіла чотирьох морських піхотинців, яких, як виявилося, вбили товариші по службі. Однак у ВМС заявили, що дідівщини в цьому випадку не було.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: