У Херсоні на хабарі затримали топ-чиновників ДСНС області

Читать на русском
Чиновники, за даними ЗМІ, перешкоджали діяльності підприємців, змушуючи їх замовляти облаштування протипожежної безпеки в підконтрольній фірмі.

Співробітники СБУ в Херсонській області зупинили корупційну схему хабарів і відкатів у Головному управлінні ДСНС області.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 21 лютого, повідомляє місцеве видання Херсонщина за день.

У Києві на хабарі затримали чиновника банкуПравоохоронці затримали під час отримання хабаря начальника управління активами і майном збанкрутілого банку Хрещатик, а також цивільна особа.

Відзначається, що посадові особи обласної ДСНС зареєстрували приватне підприємство, засновником якого є син одного з головних рятувальників області.

В ході виконання своїх службових обов'язків співробітники ДСНС виявляли правопорушення і створювали умови для звернення підприємців до власного ПП для узгодження проектної документації та облаштування засобами протипожежної безпеки, в тому числі, і комунальні, і державні установи області за державні кошти.

За даними видання, в середу співробітники спецпідрозділу СБУ затримали «на гарячому» заступника начальника ГУ ДСНС України в Херсонській області та начальника навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності ГУ ДСНС України в Херсонській області. Чиновники нібито за посередництва директора підконтрольного підприємства отримали від підприємця хабар у розмірі 60 тисяч грн. в обмін на узгодження проектної документації і нібито подальше облаштування засобами протипожежної безпеки.

При цьому депутат Суворовської райради Херсона Микита Колосовський на своїй сторінці в Facebook повідомляє, що «заступник головного пожежного Херсонщини спалився на хабарі».

Також є інформація про те, що в Херсоні та Києві проведена низка обшуків.

Сьогодні також повідомлялося, що чиновник Київської ОДА піймався на хабарі під час фіксування іншого злочину.

Раніше повідомлялося, що двох запорізьких чиновників спіймали на хабарі в 700 тисяч. Посадові особи двох підприємств вимагали гроші за безперешкодне повернення конфіскованого майна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: