Двох чиновників Мінагрополітики спіймали на хабарі

Читать на русском
Затримані обіцяли домовитися з посадовими особами Мінагрополітики про збереження за певною особою посади директора підвідомчої міністерству підприємства.

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань затримали двох осіб під час отримання $9 тис. неправомірної вигоди за вплив на посадових осіб міністерства аграрної політики і продовольства України. Це була остання частина хабара на загальну суму 74,5 тис. доларів США.

Як пише «Слово і Діло», засоби передавалися чиновникам частинами, повідомляє прес-служба ДБР.

ДБР затримало на хабарі посадовців МіноборониСлідчі ДБР затримали двох осіб за фактом пособництва в отриманні 30000 доларів США службовими особами Міністерства оборони.

Слідством встановлено, що затримані обіцяли домовитися з посадовими особами Мінагрополітики про збереження за певною особою посади директора підвідомчої міністерству підприємства.

Осіб було затримано в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

«На цей час вирішується питання про повідомлення підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 369-2 (одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаної з вимаганням такої вигоди ) Кримінального кодексу, а також обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою», - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів 6 лютого звільнив виконувача обов'язків міністра аграрної політики Максима Мартинюка. Замість нього цю посаду зайняла заступник міністра з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: