Вибух на полігоні в Київській області: з'явилися подробиці

Читать на русском
На полігоні в Київській області, за попередніми даними, вибухнула граната.  Також стало відомо, що у військових, які постраждали внаслідок вибуху, осколкові травми.
Ілюстративне фото.

На полігоні в Київській області, за попередніми даними, вибухнула граната.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 21 лютого, пише УНН з посиланням на військову прокуратуру.

Що виявили експерти під час випробувань міномета «Молот»Експерти виявили ряд порушень під час випробувань міномета Молот, через вибух якого загинули троє військових на Рівненському полігоні.

«За однією з версій, вибухнула ручна граната. Військові розчищали полігон. Швидше за все, там вони і знайшли гранату», - повідомив співрозмовник ЗМІ.

Також стало відомо, що у військових, які постраждали внаслідок вибуху, осколкові травми.

«У військових осколкові травми тулуба, ніг і рук, стан стабільний», - повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, 21 лютого двоє військовослужбовців строкової служби отримали травми внаслідок підриву невідомого вибухового предмета на полігоні в Київській області.

Раніше в липні 2018 року під час військових навчань на Рівненському полігоні в результаті вибуху міномета загинули троє військовослужбовців, ще дев'ять військовослужбовців були поранені.

За фактом вибуху міномета були призначені комплексні комісійні судово-військова, трасологічна, хімічна, балістична та вибухотехнічна експертизи.

У листопаді Військова прокуратура Центрального регіону повідомила проміжний висновок про розрив міномета Молот на Рівненському полігоні. Відповідно до цього висновку, об'єктивних даних про неналежну якість цих мінометів ніхто не почув.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: