Трамп підписав меморандум про створення Космічних сил США

Читать на русском
Керувати діяльністю Космічних сил буде призначена президентом і затверджена Сенатом Конгресу США цивільна особа.

Президент США Дональд Трамп підписав нове розпорядження про параметри діяльності Космічних сил, які стануть шостим видом Збройних сил США, однак будуть перебувати в підпорядкуванні міністерства ВПС США.

Документ розповсюдила у вівторок, 19 лютого, прес-служба Білого дому, повідомляє «Слово і Діло».

У підписаній директиві президент дає вказівку главі Пентагону підготувати для внесення до Конгресу США законопроект, який засновував би Космічні сили у складі міністерства ВПС США. У нового виду збройних сил, згідно із цим планом, буде свій начальник штабу, який входитиме до складу Комітету начальників штабів (КНШ) ЗС США. При цьому керувати діяльністю Космічних сил буде призначена президентом і затверджена Сенатом Конгресу США цивільна особа, що перебуває в підпорядкуванні міністра ВВС, - заступник міністра ВПС.

Таким чином, новий вид ЗС не буде повністю самостійним, як це передбачалося раніше, а окреме міністерство Космічних сил створюватися не буде. Космічні сили матимуть статус, аналогічний статусу Корпусу морської піхоти, який також є окремим видом збройних сил і має власного командувача у статусі начальника штабу, однак знаходиться у веденні міністерства ВМС США.

Раніше повідомлялося, що Космічні війська США будуть сформовані не пізніше 2020 року. На першому етапі вони будуть виглядати як інші види Збройних сил.

Відзначимо, у Росії оголосили про створення Повітряно-космічних сил у серпні 2015 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: