На Волині під землею страйкують півсотні шахтарів

Читать на русском
Гірники шахти Нововолинська відмовилися підніматися на поверхню, поки їм не заплатять борг по зарплаті і не добудують рудник.

Гірники шахти Нововолинська відмовилися підніматися на поверхню, поки їм не заплатять борг по зарплаті і не добудують рудник.

Про це в понеділок, 2 липня, повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, передає «Слово і Діло».

За його словами, під землею знаходяться 47 шахтарів.

«Сьогодні, 2 липня, гірники першої зміни шахти №10 Нововолинська відмовилися підніматися на поверхню. Згодом до них приєдналися колеги з другої зміни. У цілому під землею зараз знаходяться 47 осіб», - написав Волинець на своїй сторінці в Facebook.

До такого кроку, за словами Волинця, гірників підштовхнула заборгованість із зарплати за 3 місяці - квітень, травень і червень, а також небажання влади виділяти кошти на завершення будівництва шахти, яке почалося ще в 1989 році.

«За цей час з бюджету витрачено мільярди. Свого часу один з прем'єр-міністрів кілька разів урочисто відкривав цю шахту, перерізаючи стрічку, але в експлуатацію її так і не здали. Для завершення потрібно 500 мільйонів гривень - за сучасними мірками не такі вже й великі гроші... Але, на жаль, держава в цьому році роботи з будівництва рудника припинила», - зазначив Волинець.

За його словами, шахтарі з різних регіонів країни готуються до чергової акції протесту під стінами Верховної Ради, запланованої на 5 липня.

Раніше прокуратура порушила провадження через невиплату зарплат луганським шахтарям.

Також нагадаємо про страйк львівських шахтарів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: