ЦВК оголосила перелік виборчих округів

Читать на русском
ЦВК затвердила перелік округів. У Донецькій області вибори проводитимуться у 12 із 21 виборчого округу, на території Луганської області - у 6 із 11 округів.

Центральна виборча комісія затвердила перелік округів, на яких будуть проводитися вибори президента України 31 березня 2019 року. У Донецькій області вибори проводитимуться у 12 із 21 виборчого округу, на території Луганської області - у 6 із 11 округів.

Про це стало відомо під час засідання Центральної виборчої комісії 12 лютого, передає громадянська мережа ОПОРА.

Зазначається, що виборчі процедури не відбуватимуться в окупованому Криму, а виборчі округи та виборчі дільничні комісії на території автономії та міста Севастополя не утворюються.

«Не утворюються виборчі дільничні комісії на території Донецької області, яка визнана окупованою, із 21 виборчого округу, вибори будуть проводитися в 12 виборчих округах на території Донецької області. На території Луганської області вибори проводитимуться із 11 виборчих округів вибори проводитимуться в 6 округах, які не підпадають під поняття окупованих територій», - йдеться у постанові ЦВК.

«Голосування на виборах президента не повинно організовуватись та проводитись на виборчих дільницях у межах округів 1-10 та 224 і 225, які охоплюють анексований Крим та Севастополь, а також території Донецької та Луганської областей в межах округів 41-44, 53-56, 61, 104, 108-111 та частину територій в округах №45, 46, 51, 52, 59, 60, 105-107, 112-114», - зазначив член ЦВК Михайло Вербенський.

Таким чином, на чергових виборах президента України 31 березня на території анексованого Криму та** на окупованій території Донбасу** не здійснюються такі організаційні заходи з підготовки та проведення зазначених виборів:

  • не утворюються окружні та дільничні виборчі комісії з виборів президента;
  • не реєструються довірені особи кандидатів на пост президента;
  • не проводиться передвиборна агітація;
  • не утворюються спеціальні виборчі дільниці, що існують на тимчасовій основі;
  • не виготовляються виборчі бюлетені, інформаційні плакати кандидатів, списки виборців, іменні запрошення тощо;
  • не проводяться інші виборчі процедури, пов’язані з організацією голосування.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко затвердив межі та перелік районів, міст, селищ і сіл, частин їх територій, тимчасово окупованих у Донецькій та Луганській областях.

Центральна виборча комісія зареєструвала рекордну для України кількість кандидатів у президенти – 44 людини – і завершила реєстрацію.

Ознайомитися з обіцянками всіх зареєстрованих раніше кандидатів та їхніми деклараціями можна на сайті «Слово і Діло».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: