У ЦВК розповіли, яким кандидатам повернуть заставу

Читать на русском
Грошову заставу повернуть тільки обраному президенту і тим заявникам, яким відмовили в реєстрації кандидатами.

Кандидати в президенти, які відмовляться від участі у виборах, не отримають назад заставу в 2,5 мільйона гривень, внесені ними в Центральну виборчу комісію.

Як пише «Слово і Діло», про це поінформували в секретаріаті ЦВК, повідомляє в понеділок, 18 лютого, Українська правда.

ЦВК завершує формування окружних комісійУ понеділок, 18 лютого, останній день формування Центральною виборчою комісією окружних комісій на президентські вибори 2019.

«Грошова застава повертається суб'єкту його внесення (політичній партії або кандидату на пост президента України) в разі, якщо відповідного кандидата визнають обраним президентом України або включеним до виборчого бюлетеня для повторного голосування. В інших випадках грошова застава не повертається і перераховується до державного бюджету України», - пояснює комісія.

За її даними, така вимога міститься в статті 49 закону Про вибори президента України.

Крім того, кажуть у ЦВК, застава повертається і тим заявникам, яким відмовили в реєстрації кандидатом. Це відбувається в п'ятиденний термін з моменту прийняття відповідного рішення.

У комісії відзначили, що будь-який кандидат може відмовитися від балотування в президенти не пізніше, ніж за 23 дні до дня виборів, але в цьому випадку заставу йому вже не повернуть.

Нагадаємо, 8 лютого Центрвиборчком завершив реєстрацію кандидатів у президенти. Главою держави хочуть стати 44 людини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: