У Львівській області почалася спецоперація проти кору

Читать на русском
У Міністерстві охорони здоров'я заявили про початок в понеділок, 18 лютого, етапу вакцинації школярів Львівської області від кору.

У Міністерстві охорони здоров'я заявили про початок в понеділок, 18 лютого, етапу вакцинації школярів Львівської області від кору.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, пише «Слово і Діло».

Хворих на кір в Україні більше, ніж в Європі. Чому українці бояться робити щеплення?За даними ВООЗ, хворих на кір в Україні більше, ніж у всій Європі. Причина - відмова від вакцинації. Про ситуацію поговорили з експертами.

«Сьогодні, 18 лютого, розпочався етап вакцинації школярів Львівської області: майже 50 тисяч дітей отримають щеплення - захист від кору. Обов'язкова умова - згода від батьків», - йдеться в повідомленні.

При цьому в МОЗ підкреслили необхідність забезпечити вакцинацію дітей.

«Школярі зможуть організовано отримати щеплення в амбулаторіях, а також працюватимуть мобільні бригади... Вакцинуватися за календарем і надолужити пропущені щеплення зможуть безкоштовно всі діти до 18 років (навіть ті, які мають фальшиву довідку про щеплення, але насправді не були вакциновані), а також дорослі з груп ризику - військові, учасники ООС, студенти, педагоги та медики», - підкреслили в міністерстві.

Там також запевнили, що в наявна Україні досить якісна та ефективна вакцини КПК, яка покликана захищати від кору і важких ускладнень.

«З початку цього року в регіонах України було використано близько 188 тисяч доз вакцини проти кору, паротиту та краснухи. Більше 60 тисяч із них - тільки за перший тиждень лютого», - відзвітували в відомстві.

Нагадаємо, в столиці зафіксовано першу смерть від ускладнень кору.

Також відзначимо, хворих на кір в Україні більше, ніж у всій Європі, заявили в МОЗ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: