У Кривому Розі жінка померла від кору

Читать на русском
У Криворізькій міській інфекційній лікарні від ускладнень після перенесеного кору померла 46-річна мешканка міста.

У Криворізькій міській інфекційній лікарні від ускладнень після перенесеного кору померла 46-річна мешканка міста.

Про це повідомляє ТРК «Рудана» в понеділок, 4 лютого, пише «Слово і Діло».

Масштаби захворюваності на кір значно зросли – МОЗЗа місяць захворіли 15 тисяч осіб. При цьому за весь минулий рік було зафіксовано менш ніж 55 тисяч випадків захворювання на кір.

Зазначається, що жінка працювала у сфері торгівлі. 29 січня її у важкому стані госпіталізували у відділення інтенсивної терапії.

Кір діагностували з моменту госпіталізації, лікування призначили відповідно до протоколу, але врятувати пацієнтку не вдалося.

«Кір спровокувала у пацієнтки ускладнення - пневмонію. Також стан жінки погіршило і те, що вона мала гіпертонічну хворобу. Пацієнтка захворіла 21 січня, 29-го її госпіталізували у відділення інтенсивної терапії. На жаль, випадок виявився летальним», - розповіла головний лікар Криворізької інфекційної лікарні Олена Партоєва.

З початку цього року в міській інфекційній лікарні Кривого Рогу вилікували 37 хворих на кір, з них 11 дорослих і 26 дітей.

Раніше стало відомо, що за перший місяць 2019 року в Україні було зафіксовано понад 15 тисяч випадків захворювання на кір. При цьому за весь минулий рік було зафіксовано менше 54 тисяч хворих.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: