Комітет Ради вимагає скликати РНБО та оголосити епідемію кору

Читать на русском
Голова комітету Ольга Богомолець відзначила, що згідно з чинним законодавством, оголосити епідемію кору може тільки головний санітарний лікар, посада якого нав даний час вакантна, хоча не ліквідована.

Комітет Верховної Ради з охорони здоров'я схвалив рішення звернутися до президента з вимогою скликати засідання Ради національної безпеки і оборони щодо ситуації з кором.

Про це повідомляє у вівторок, 5 лютого, передає «Слово і Діло».

Крім того, комітет вирішив визнати роботу МОЗ щодо запобігання росту захворюваності на кір незадовільною.

Голова комітету Ольга Богомолець відзначила, що згідно з чинним законодавством, оголосити епідемію кору може тільки головний санітарний лікар, посада якого нав даний час вакантна, хоча не ліквідована. При цьому депутати вважають, що епідемію кору може оголосити РНБО.

У свою чергу, завідувачка кафедрою інфекційних хвороб національного медуніверситету ім.Богомольця Ольга Голубовська зазначила, що штаб із запобігання захворюваності на кір, створений при Міністерстві охорони здоров'я, останній раз засідав півтора роки тому. У той же час, за словами завідувача кафедри мікробіології, імунології та вірусології НМУ Володимир Широбокова, в 2018 році відбулося чотири засідання цього штабу.

При цьому члени комітету вважають, що штаб по боротьбі із захворюваністю на кір повинен працювати при РНБО. За словами Богомолець, його міг би очолити завкафедрою клінічної імунологи і мікробіології Харківської медакадемії післядипломної освіти Андрій Волянський.

Раніше повідомлялося про смерть від кору жінки в Кривому Розі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: