Туск відвідає Україну в лютому

Читать на русском
Візит Туска заплановано на 18-20 лютого. Відомо, що голова Європейської ради відвідає Львів і Київ. Також очікується його публічний виступ українською мовою.

Наступного тижня глава Європейської ради Дональд Туск відвідає Україну.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк.

За його словами, візит Туска заплановано на 18-20 лютого. Відомо, що голова Європейської ради відвідає Львів і Київ. Також очікується його публічний виступ українською мовою.

Нагадаємо, у грудні президент України Петро Порошенко зустрівся в Брюсселі з Туском і передав йому списки причетних до агресії в Керченській протоці. Вони також відзначили відсутність прогресу з боку Росії в імплементації мінських домовленостей.

Зазначимо, раніше Туск заявив, що країни Європейського союзу не будуть вносити жодних нових пропозицій щодо Brexit. Минулого тижня він зазначив, що у Лондона залишилося 50 днів, щоб покинути Євросоюз. За його словами, багато хто як і раніше вважає за краще відмовитися від Brexit.

Також стало відомо, Російська Федерація ініціювала скликання 12 лютого засідання Радбезу ООН щодо ситуації в Україні під приводом четвертої річниці підписання мінських угод.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: