Клімкін підбив підсумки Мюнхенської конференції з безпеки

Читать на русском
На думку Клімкіна, безпеки в світі стає все менше, а форумів з безпеки все більше. Таку заяву він зробив по завершенню Мюнхенської конференції з безпеки.

Голова Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін зазначив, що Російська агресія проти України досі сприймається багатьма як «драматичне кіно».

Таку заяву він зробив після завершення Мюнхенської конференції з безпеки в неділю, 17 лютого, пише «Слово і Діло».

«Після двох днів занурення в реальність Мюнхенській безпеки конференції є багато думок. Загалом оптимістичних, але іноді, на жаль, все-таки не дуже світлих. Російська агресія проти України досі сприймається багатьма як драматичне кіно, яке вони дивляться зі своєї комфортної диванної реальності», - пише міністр.

«Очевидно, так деяким зручніше. І це, звичайно, дуже дратує», - зазначає Клімкін.

Втім, за його словами, все більше стає тих, хто усвідомлює, що «далі так тривати не може - з Росією потрібно щось робити».

«А з комфортної спостережної позиції, цього точно не зробиш. Остаточної відповіді, що і як потрібно робити поки що немає. Як і немає відповіді, як протистояти тенденції, що світ стає все більш небезпечним. Але розуміння щодо джерела цієї небезпеки є майже у всіх», - зазначає глава МЗС.

На думку Клімкіна, безпеки в світі стає все менше, а форумів із безпеки все більше.

«З такими темпами майбутній глобальний світ ризикує бути дуже злим. Трансатлантичне співтовариство і Європа ще оцінять значення України і наш внесок у глобальну безпеку і стабільність. І ми все більше готові це обговорювати. Це, насправді, для мене головний висновок нинішнього Мюнхена», - додав він.

Нагадаємо, що 15-17 лютого в Мюнхені пройшла щорічна конференція з безпеки, яка стала вже 55-й.

Відзначимо також, що 17 лютого в Мюнхені пройшла акція на підтримку українських політв'язнів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: