Спостерігачі ОБСЄ зафіксували за добу на Донбасі понад 400 вибухів

Читать на русском
СММ ОБСЄ констатувала за минулу добу різке збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області - приблизно 430 вибухів.

СММ ОБСЄ констатувала за минулу добу різке збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області - приблизно 430 вибухів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на звіт Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні.

Карта ООС: ситуація на сході України на 12 лютогоСитуація на сході країни на 12 лютого 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Як повідомляється, в Донецькій області СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши, серед іншого, приблизно 430 вибухів, якщо порівнювати з попередньою добою (орієнтовно 30 вибухів).

«Більшість порушень режиму припинення вогню, у тому числі близько 60% від загальної кількості вибухів, зафіксовано в секторі від південного сходу до заходу від н. п. Світлодарськ (підконтрольний уряду, 57 км на північний схід від Донецька), а також у районах на південний захід і захід від н. п. Горлівка (непідконтрольна уряду, 39 км на північний схід від Донецька)», - йдеться в повідомленні.

У Луганській області місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши при цьому менше вибухів (5), якщо порівнювати з попередньою добою (орієнтовно 15 вибухів). Більшість порушень режиму припинення вогню зафіксовано в районах південно-схід н. п. Попасна (підконтрольний уряду, 69 км на захід від Луганська).

Спостерігачі ОБСЄ також зафіксували пошкодження в результаті вогню з легкого озброєння на будівлі школи в Золотому-5 (Михайлівці) і житлових будинках у Первомайську, а також свіжі воронки від розриву снарядів у Слов'яносербську.

Нагадаємо, бойовики за день 4 рази обстріляли позиції українських військовослужбовців у зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі.

За словами спеціального представника Державного департаменту США з питань України Курта Волкера, Росія протягом чотирьох років порушує мінські угоди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: