З'ясувалися подробиці зникнення української правозахисниці в Астані

Читать на русском
Пізніше поліція Астани повідомила, що Людмила Волошина та її колега Валерій Явтушенко були затримані за порушення міграційного законодавства.

Двох затриманих в Астані громадян України депортували з Казахстану.

Про це повідомила медіаексперт з безпеки журналістів Інституту масової інформації Ірина Земляна, передає «Слово і Діло».

Як повідомляється, суди над українцями, які працювали спостерігачами офіційної правозахисної місії Італійської федерації з прав людини (Comitato Italiano Helsink), відбулися вночі, 15 лютого.

«Вночі без свідків і допусків адвокатів провели суди. І зараз вони летять до Києва в літаку. Телефони їм видали безпосередньо при посадці. Депортація», - заявила Земляна.

Вчора, 14 лютого, повідомлялося, що в Астані невідомі, які представилися працівниками міграційної поліції, викрали українську правозахисницю Людмилу Волошину. Українка перебувала в Казахстані з Міжнародною моніторинговою місією від Італійської федерації з прав людини. Представники місії її затримання пов'язують зі справою казахського судді Маліка Кенжалієва, який розповів їй про те, що його звільнили з посади і тиснуть на нього через вирок, який був незручним для влади Казахстану.

Пізніше поліція Астани повідомила, що Людмила Волошина та її колега Валерій Явтушенко були затримані за порушення міграційного законодавства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: