Демократи відреагували на план Трампа щодо «шатдауна»

Читать на русском
Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі ще до виступу Трампа з питання міграції заявила, що пропозиція Трампа – «невідповідний варіант».

Члени Демократичної партії США розкритикували план президента Дональда Трампа через вирішення міграційних проблем, розбіжності з яких призвели до часткового припинення роботи держорганів у США - так званого «шатдауна».

Про це повідомляє Интерфакс у неділю, 20 січня, пише Слово і Діло.

Так, спікер Палати представників США Ненсі Пелосі ще до виступу Трампа з питання міграції заявила, що пропозиція Трампа – «невідповідний варіант».

«На жаль, з повідомлень ясно випливає, що його (Трампа - ред.) пропозиція є компіляцією раніше відкинутих ініціатив, кожна з яких є неприйнятною і які загалом не стали справедливою пропозицією, здатною повернути впевненість у життя людей», - заявила Пелосі.

Уже після промови Трампа вона зазначила, що у виступі президента не було «ніякого співчуття до федеральних службовців, які зіткнулися з такою невизначеністю через хаос, викликаний «шатдауном» Трампа».

Лідер демократичної меншості в Сенаті США Чак Шумер також нагадав американському президентові про те, що «шатдаун» шкодить безлічі працівників і їхнім сім'ям у США.

«На жаль, Трамп продовжує пропонувати односторонні і неефективні рішення», - написав він у Twitter.

Американський лідер пообіцяв продовжити статус деяким категоріям мігрантів у США в обмін на кошти для будівництва стіни на кордоні з Мексикою. Трамп також запропонував проводити регулярні зустрічі з демократами для вирішення проблем імміграції.

Уряд США вдвічі збільшив оцінку збитку економіці країни від часткового припинення роботи федеральних установ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: