У Росії відреагували на кораблі НАТО в Чорному морі

Читать на русском
Нарощування активності НАТО в Чорному морі погіршує ситуацію в області безпеки. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Олександр Грушко.

Нарощування активності НАТО в Чорному морі погіршує ситуацію в області безпеки.

Що змінить для України курс на ЄС і НАТО в Конституції?Верховна Рада ухвалила внесення змін до Конституції щодо стратегічного курсу України на набуття повноправного членства в Європейському Союзі та НАТО.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Олександр Грушко у відповідь на прохання ТАСС прокоментувати заяву генсека НАТО Йенса Столтенберга про можливість розширення присутності альянсу в регіоні, пише «Слово і Діло».

«Виходимо з того, що ця активність погіршує ситуацію в області безпеки. Чорне море завжди було морем співпраці», - сказав дипломат.

Раніше повідомлялося, що корабель протимінної групи НАТО направляється в Чорне море. Зокрема, увійде флагман Постійної протимінної групи НАТО №2.

Напередодні стало відомо, що НАТО має намір збільшити свою військову присутність в Чорному морі. Німеччина також запевнила в готовності забезпечити присутність кораблів ВМС Бундесверу в Чорному морі.

Нагадаємо, Україна пропонує НАТО створити окремий пакет допомоги ВМС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: