Мангера випустили з СІЗО під заставу

Читать на русском
Підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк заявив, що добре себе почуває і має намір співпрацювати зі слідством.

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, якому оголошено підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, вийшов з СІЗО під заставу.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 15 лютого, повідомляє Громадське.

Що відомо Владиславу Мангеру. Колонка Леоніда ШвецяВладислава Мангера, якого підозрюють в організації вбивства Гандзюк, випустили під заставу. При цьому сам Мангер знає занадто багато.

Мангер розповів, що дуже добре себе почуває і не має ні до кого ніяких претензій.

«Я готовий повністю співпрацювати зі слідством. Думаю, нам потрібно менше в пресі писати нісенітниці, а більше допомагати один одному в пошуку реальних злочинців», - сказав Мангер журналістам після виходу з СІЗО.

При цьому чиновник не відповів на питання про джерело 2,5 млн грн, внесених його адвокатом в якості застави.

Відзначається, що суд вилучив іноземні паспорти, однак територією України він може пересуватися.

Як повідомлялося, 11 лютого голові Херсонської облради Владиславу Мангеру повідомили про підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк. 15 лютого Шевченківський районний суд Києва заарештував Мангера. За словами генпрокурора Юрія Луценка, Мангер організував і профінансував вбивство активістки.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою Катерину Гандзюк.

Були затримані п'ятеро підозрюваних в замаху, в тому числі чоловік, зафіксований на відео з камер спостереження як покупець сірчаної кислоти.

4 листопада Гандзюк померла. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на закінчений злочин - умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, на замовлення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: